Backtest Dollarn mot Schweiziska Franc

Optimera dina USD/CHF-handelsstrategier

Spara Snabbare’s avancerade handelsbot har navigerat komplexiteten i valutaparet USD/CHF med enastående framgång. Bakåttestningsdata från januari 2020 till september 2022 avslöjar övertygande insikter i dess prestanda.

USD/CHF: Sparasnabbare’s Framgångssaga – En Kritisk Analys av Prestanda

usd/chf trackrecord spara snabbare

Spara Snabbare’s handelsbot visade en hög framgångsgrad, med både korta och långa positioner som genererade betydande vinster. Dess förmåga att säkra konsekventa vinster visar potential för investerare som vill optimera sina strategier med USD/CHF-handel.

Men även om historisk prestanda ger värdefulla insikter kan framtida resultat variera. Marknadsförhållanden utvecklas, och algoritmiska svar kan skilja sig åt. Handlare bör genomföra noggrann analys och överväga flera faktorer innan de fattar investeringsbeslut. Spara Snabbare’s prestanda i backåttestning garanterar inte identiska resultat i livehandelssituationer.

Trots det imponerande spårrekordet på USD/CHF lyfter det fram Spara Snabbare som ett potentiellt verktyg för handlare som siktar på att kapitalisera på komplexiteten i USD/CHF-valutamarknaden.

Sparasnabbare trackrecord summering

InformationDetaljer
SymbolUSDCHF (US-dollar mot schweizisk franc)
PeriodDaglig (D1) från 2020.01.02 till 2022.09.30
ModellVarje tick-metoden
Resultat av Backåttestning
Initial insättning10 000 USD
Total nettoresultat4855,40 USD
Vinstfaktor1,90
Drawdown26,73%
Totala affärer1577
Vinstgivande affärer (%)74,25%
Största vinstgivande affär602,40 USD
Största förlustgivande affär-119,79 USD
Genomsnittlig vinst per affär5,16 USD
Genomsnittlig förlust per affär-7,85 USD
Sammanhängande vinster21 (max vinst: 1032,04 USD)
Sammanhängande förluster9 (max förlust: -806,87 USD)

USD/CHF Valutakurs: Korrelationer & Marknadsinverkan

USD/CHF är en valutakors där USD representerar den amerikanska dollarn och CHF representerar den schweiziska francen. Detta valutapar återspeglar växelkursen mellan USA:s dollar och Schweiz franc. Valutakursen påverkas av olika faktorer såsom ekonomisk stabilitet, räntor, politiska händelser och global handel.

När det gäller korrelationer med andra marknader tenderar CHF att ha en stark negativ korrelation med riskfyllda tillgångar. Det innebär att CHF vanligtvis stärks i tider av osäkerhet eller i riskfyllda situationer. USD/CHF är ibland korrelerat med EUR/USD eftersom båda är relaterade till USD.

Schweiz är känt för sina högkvalitativa produkter inom olika sektorer, inklusive bankväsende, klocktillverkning, farmaceutiska produkter och kemiska industrier. Landet är också känt för sin chokladproduktion och turismen spelar en betydande roll i dess ekonomi. När det gäller råvaror är Schweiz inte en stor producent av råvaror, men landet är en viktig hubb för råvaruhandel och råvarufinansiering på grund av dess geografiska plats och välutvecklade finansiella system.

USD/CHF & Resultatet

Kom igång med handel på ett säkert sätt som passar din tradingnivå. Är du nybörjare? Oroa dig inte, vi erbjuder all nödvändig utbildning, installationsstöd och kontinuerlig kundsupport för att underlätta din start.

Riskvarning

Även med en imponerande historik är det viktigt att komma ihåg att framtida resultat kan skifta. Tidigare prestation är ingen absolut garanti för framtida framgångar. Marknadsvillkor är dynamiska och handelsalgoritmer kan reagera olika under varierande marknadsförhållanden. Att agera försiktigt och använda flera informationskällor vid handelsbeslut är klokt.

Vill man läsa mer om valutaparet kan man göra det hos Accuindex.