silverkontrakt
|

Köpa Silverkontrakt: En fullständig guide i råvarans CFD-handel

Låt oss säga att du är en investerare som är intresserad av att spekulera i priset på silver. Du vill kunna tjäna pengar om priset på silver stiger, men du vill inte behöva oroa dig för att behöva förvara den fysiska metallen, då kan ett silverkontrakt vara en bra lösning för dig.

I det här fallet är en silver CFD ett bra alternativ för dig. En silver CFD är ett derivatinstrument som ger dig möjlighet att spekulera i priset på silver utan att behöva äga den fysiska metallen.

Vad är ett silverkontrakt i CFD format

silverkontrakt

CFD:er är baserade på en underliggande tillgång, i det här fallet silver. Priset på en silver CFD bestäms av priset på den underliggande tillgången.

När en handlare köper en silver CFD går de in i ett avtal med en CFD-mäklare att köpa eller sälja en viss mängd silver till ett visst pris vid en viss tidpunkt. Om priset på silver stiger efter att handlaren har köpt CFD:n kan de göra en vinst genom att sälja CFD:n till en högre pris. Om priset på silver sjunker kan de göra en förlust genom att sälja CFD:n till ett lägre pris.

Silver CFD:er är ett populärt sätt att spekulera i priset på silver. De erbjuder ett antal fördelar för handlare, bland annat:

 • Låga kostnader: Silver CFD:er är ett relativt billigt sätt att spekulera i silver.
 • Flexibilitet: Silver CFD:er kan användas för att spekulera i priset på silver på kort eller lång sikt.
 • Liquiditet: Silver CFD:er är likvida instrument, vilket innebär att de kan handlas lätt och snabbt.

Det är viktigt att notera att silver CFD:er är riskfyllda instrument. Handlare kan förlora pengar om priset på silver rör sig emot dem.

Terminologi & ord som är vanliga i silverkontraktshandel

När du handlar med silverkontrakt i CFD format är det viktigt att förstå den grundläggande terminologin. Här är några av de vanligaste termerna som du kommer att stöta på:

 • Silverkontrakt: Ett derivatinstrument som ger handlaren möjlighet att spekulera i priset på silver utan att äga den fysiska metallen.
 • Underliggande tillgång: Den tillgång som silverkontraktet är baserat på, i det här fallet silver.
 • Spotpris: Det aktuella priset på en underliggande tillgång.
 • Termpris: Det pris som en underliggande tillgång förväntas sälja för vid en viss tidpunkt i framtiden.
 • Löptid: Den tid som ett silverkontrakt gäller.
 • Margin: Det belopp som en handlare behöver sätta in på sitt konto för att kunna handla med silverkontrakt.
 • Kontraktsstorlek: Den mängd silver som ett silverkontrakt representerar.
 • Spread: Skillnaden mellan köp- och säljpriset på ett silverkontrakt.
 • Volatilitet: Hur mycket priset på en underliggande tillgång varierar.
 • Leverage: Ett verktyg som gör att handlare kan kontrollera en större position än de har råd med.

Här är några exempel på hur dessa termer används i silverkontraktshandel:

 • En handlare köper ett silverkontrakt till ett pris av 100 dollar. Om priset på silver stiger till 110 dollar innan kontraktets utgång kan handlaren sälja kontraktet till en vinst på 10 dollar.
 • En handlare säljer ett silverkontrakt till ett pris av 100 dollar. Om priset på silver sjunker till 90 dollar innan kontraktets utgång kan handlaren köpa tillbaka kontraktet till en vinst på 10 dollar.
 • En handlare behöver sätta in 10 000 dollar i margin för att kunna handla med ett silverkontrakt med en kontraktsstorlek på 100 ounce.
 • Spreaden på ett silverkontrakt är 1 dollar. Det betyder att köppriset är 1 dollar högre än säljpriset.
 • Volatiliteten på silver är hög. Det betyder att priset på silver varierar ofta.
 • En handlare använder leverage för att kontrollera en position på 100 000 dollar med en insättning på 10 000 dollar.

Det är viktigt att förstå dessa termer innan du börjar handla med silverkontrakt. Genom att förstå terminologin kan du fatta bättre beslut om dina affärer och minska risken för förluster.

Lär dig handla silverkontrakt med denna video

I denna video som har några år på nacken kan du lära dig grunderna i hur man handlar silverkontrakt specifikt på futures som håller similariteter med CFD-kontrakt på Silver.

Mäklare som erbjuder Silverkontrakt i CFD-format

I Sverige finns det ett antal mäklare som erbjuder kontrakt på Silver CFD. Nedan följer en kort presentation av fem av dessa mäklare men vi placerar den bästa först.

Accuindex Den bästa mäklaren för Silverkontrakt

Accuindex är en svensk nätmäklare som erbjuder CFD-kontrakt på ett brett utbud av underliggande tillgångar, bland annat silver. Mäklaren har ett antal fördelar som gör den till ett bra alternativ för Silver CFD-handel, bland annat:

 • Låga avgifter: Accuindex har låga avgifter för sina CFD-kontrakt, vilket gör det mer lönsamt att handla med silver.
 • Bra support: Accuindex erbjuder bra support på svenska, vilket gör det lättare för svenska handlare att få hjälp om de behöver det.
 • Reglerad: Accuindex är reglerad av Finansinspektionen, vilket ger handlare trygghet.

Klicka till höger för att även få vår gratis Handelsrobot för silverkontrakt på Accuindex.

Alternativ mäklare att handla Silverkontrakt på

1. Skilling

handla silverkontrakt på skilling

Skilling är en svensk nätmäklare som erbjuder CFD-kontrakt på ett brett utbud av underliggande tillgångar, bland annat silver. Skilling har en enkel och användarvänlig handelsplattform som är tillgänglig på svenska. Mäklaren erbjuder också konkurrenskraftiga avgifter och bra support.

2. IG

handla silverkontrakt på IG

IG är en global mäklare med över 20 års erfarenhet av CFD-handel. IG erbjuder ett brett utbud av CFD-kontrakt på underliggande tillgångar, bland annat silver. Mäklaren har en avancerad handelsplattform som erbjuder en mängd olika funktioner och verktyg. IG är också en reglerad mäklare som erbjuder bra säkerhet för sina kunder.

3. eToro

handla silverkontrakt på etoro

eToro är en global mäklare som erbjuder CFD-kontrakt på ett brett utbud av underliggande tillgångar, bland annat silver. Mäklaren har en social handelsplattform som gör det möjligt för handlare att dela sina tankar och idéer med varandra. eToro är också en reglerad mäklare som erbjuder bra säkerhet för sina kunder.

4. Plus500

handla silverkontrakt på plus500

Plus500 är en global mäklare som erbjuder CFD-kontrakt på ett brett utbud av underliggande tillgångar, bland annat silver. Mäklaren har en enkel och användarvänlig handelsplattform som är tillgänglig på svenska. Plus500 är också en reglerad mäklare som erbjuder bra säkerhet för sina kunder.

5. XM

handla silverkontrakt på XM

XM är en global mäklare som erbjuder CFD-kontrakt på ett brett utbud av underliggande tillgångar, bland annat silver. Mäklaren har en avancerad handelsplattform som erbjuder en mängd olika funktioner och verktyg. XM är också en reglerad mäklare som erbjuder bra säkerhet för sina kunder.

Prisbildning i Silverkontrakt: En Enkel Förklaring

Priset på silverkontrakt påverkas av några grundläggande idéer. Vi kan tänka på det som en matematisk harmoni där olika faktorer samspelar.

FaktorBeskrivning
SpotprisetNuvarande marknadspris för silver, t.ex. 20 USD per uns.
Framtida FörväntningarTro på att silverpriset kommer att öka på grund av olika faktorer.
TerminsprisetPriset på silverkontraktet på marknaden, t.ex. 22 USD per uns om förväntningarna är positiva.
HävstångseffektMöjligheten för handlare att öka sin exponering och potentiell vinst genom att använda hävstång.
PrisjusteringSnabba förändringar i priserna baserat på ny information och marknadsreaktioner.

Denna tabell ger en översikt över de olika faktorerna och deras roller i prisbildningen av silverkontrakt.

Ta vår kurs i hur man handlar Silverkontrakt

Vår kurs kommer att ge dig en djup förståelse för hur silverkontrakt fungerar, från de grundläggande principerna till de mer avancerade koncepten. Vi kommer att undersöka hur grundläggande faktorer, som påverkar silverpriset, integreras i kontraktsmekanismen.

Här är vad du kommer att lära dig:

 • Grundläggande terminologi och principer för silverhandel
 • Faktorer som påverkar silverpriset
 • Hur silverkontrakt fungerar i praktiken
 • Hur du utvecklar en handelsstrategi
 • Hur du använder hävstångseffekt effektivt
 • Hur du hanterar risker

Vem är denna kurs för?

Denna kurs är lämplig för alla som är intresserade av att lära sig mer om silverkontrakt. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren handlare kan du dra nytta av vår kurs.

Varför välja vår kurs?

 • Vår kurs är ledd av erfarna lärare som har en djup förståelse för silverkontrakt.
 • Kursen använder en kombination av föreläsningar, övningar och fallstudier för att hjälpa dig att förstå teorin och tillämpa den i praktiken.
 • Kursen innehåller tillgång till ett demokonto där du kan öva på att handla med silverkontrakt.

Kursen hålls på Handelshögskolan i Göteborg

silverkontrakt

Så här börjar du handla silver CFD-kontrakt

Silver CFD-kontrakt är ett populärt sätt att spekulera i priset på silver utan att behöva äga den fysiska metallen.

Följ dessa steg för att komma igång:

 1. Förvärva grundläggande teoretisk kunskap

Börja med att lära dig grundläggande terminologi och principer för silverhandel. Detta inkluderar begrepp som spotpris, terminspris, hävstångseffekt och volatilitet. Du kan hitta information om detta på nätet, i böcker eller genom att ta en kurs i silverhandel.

 1. Identifiera påverkande faktorer för silverpriset

När du förstår de grundläggande principerna för silverhandel kan du börja undersöka de faktorer som påverkar silverpriset. Detta inkluderar utbud och efterfrågan, ekonomiska händelser och geopolitiska faktorer. Du kan hitta information om dessa faktorer på nyhetswebbplatser, ekonomiska analytikers webbplatser och regeringswebbplatser.

 1. Utveckla en handelsstrategi

När du förstår de grundläggande principerna för silverhandel och de faktorer som påverkar silverpriset kan du börja utveckla en handelsstrategi. En handelsstrategi är en plan för hur du ska handla silver CFD-kontrakt. Din handelsstrategi bör ta hänsyn till dina risktolerans, handelsmål och tidshorisont.

 1. Öva på ett demokonto

Innan du börjar handla med riktiga pengar är det viktigt att öva på ett demokonto. Ett demokonto är ett virtuellt konto där du kan handla med fiktiva pengar. Detta ger dig möjlighet att testa din handelsstrategi och lära dig hur CFD-kontrakt fungerar i praktiken.

 1. Börja handla med små positioner

När du är redo att börja handla med riktiga pengar är det viktigt att börja med små positioner. Detta ger dig möjlighet att samla erfarenhet och lära dig hur CFD-kontrakt fungerar i praktiken utan att riskera stora summor pengar.

Här är några ytterligare tips för att börja handla silver CFD-kontrakt:

 • Var försiktig med hävstångseffekten

CFD-kontrakt använder hävstångseffekt, vilket innebär att du kan kontrollera en större position än du har råd med. Hävstångseffekt kan öka dina vinster, men den kan också öka dina förluster. Det är viktigt att förstå hur hävstångseffekt fungerar innan du börjar handla med CFD-kontrakt.

 • Följ riskhanteringsprinciper

Alla former av investeringar innebär risker. Det är viktigt att följa riskhanteringsprinciper för att minska risken för förluster. Dessa principer inkluderar att diversifiera din portfölj, använda stop-loss-order och ta vinster när du har dem.

 • Lär dig av dina misstag

Alla gör misstag, även erfarna handlare. Det är viktigt att lära sig av dina misstag så att du inte gör dem igen. Försök att analysera dina affärer för att se vad du gjorde rätt och fel.

Genom att följa dessa steg kan du öka dina chanser att lyckas med silver CFD-handel & nu kan du öppna ett konto via Accuindex för att komma igång. Om du klickar via vår länk får du även möjligheten att använda vår handelsrobot för silver gratis!

silver CFD kontrakt

Riskhantering vid Handel med Silverkontrakt

Handel med silverkontrakt är en investeringsmöjlighet som kan vara mycket lönsam, men det är viktigt att förstå de risker som är förknippade med denna aktivitet.

Risker vid Silverkontraktshandel:

Innan man utforskar strategier för riskhantering, är det viktigt att identifiera de potentiella riskerna som kan påverka handel med silverkontrakt.

 1. Silverprisets Volatilitet:
  • Silverpriset kan vara volatilt och påverkas av faktorer som ekonomiska händelser, geopolitiska förändringar och efterfrågan på ädelmetallen.
 2. Hävstångseffektens Påverkan:
  • Handel med hävstångseffekt, där handlare lånar kapital för att öka sina positioner, kan öka såväl vinstpotentialen som förlustrisken.
 3. Marknadsrörelser:
  • Generella marknadsrörelser och globala ekonomiska händelser kan påverka utvecklingen av silverpriset och därmed kontraktshandeln.
 4. Likviditetsrisk:
  • Vissa silverkontrakt kan vara mindre likvida än andra, vilket kan påverka möjligheten att snabbt köpa eller sälja kontrakt till önskat pris.

Effektiva Strategier för Riskhantering:

För att skapa en framgångsrik och hållbar handelsstrategi, är det kritiskt att implementera effektiva riskhanteringsstrategier.

 1. Diversifiering av Portföljen:
  • Genom att inkludera en bredd av tillgångar i portföljen kan handlare minska risken genom att undvika överexponering mot endast silverprisets rörelser.
 2. Användning av Stop Loss-ordrar:
  • Sättning av tydliga stop loss-nivåer hjälper till att begränsa potentiella förluster och främjar en disciplinerad riskhantering.
 3. Förståelse för Marknadsindikatorer:
  • Noggrann övervakning och analys av marknadsindikatorer och trender kan hjälpa handlare att fatta informerade beslut och minimera risken för överraskningar.
 4. Hantering av Hävstångseffekten:
  • Medveten användning av hävstångseffekten kan bidra till att undvika överdrivna risker och säkerställa en balanserad portfölj.

Hur handlare kan optimera balansen mellan risk och avkastning

För att optimera balansen mellan risk och avkastning vid handel med silverkontrakt behöver handlare noga överväga sina individuella mål, tolerans för risk och förstå marknadsdynamiken.
Genom att integrera precision i riskhantering, diversifiering och förvärvad kunskap om marknadsförhållanden kan handlare konstruera en kraftfull strategi för att framgångsrikt navigera den spännande, om än ibland utmanande, världen av silverkontrakt i CFD-format.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *